stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Director de la CET Arad, trimis în judecată de DNA. Prejudiciu uriaş cauzat instituţiei

gsla.ro
cet arad

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului GHILEA ADRIAN NICOLAE, director executiv comercial al SC CET Arad SA, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

La data de 13 februarie 2007, inculpatul Ghilea Adrian Nicolae, în calitate de director executiv comercial al SC CET Arad SA, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a reglementărilor interne ale societăţii, a încheiat și semnat un act adițional la un contract de furnizare lignit prin care se stabilea că, pentru livrările neachitate la termen, prețul facturilor se reactualiza, de la 56,62 lei /tonă la sume cuprinse între 57,75 lei/tonă până la 66,28 lei/tonă, deși în documentul inițial se prevedea deja o modalitate de penalizare a facturilor neplătite la termen, conform căreia se calculau penalități de 0,1%/zi de întârziere în funcție de valoarea facturii neplătite.

Clauza, vădit defavorabilă intereselor financiare ale SC CET Arad SA, dădea posibilitatea ca prin simpla neachitare a facturilor viitoare la termenele stipulate (chiar şi în cazul unei imposibilităţi obiective), furnizorul să calculeze şi să factureze preţuri „reactualizate” pentru cantităţile de lignit livrate.

Activitatea infracţională derulată de inculpat a condus la producerea în dauna SC CET Arad SA a unui prejudiciul total de 6.847.861,81 lei, precum și la asigurarea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea furnizoare a cărbunelui.

SC CET Arad SA s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 6.847.861,81 lei.

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține aparţinând inculpatului Ghilea Adrian Nicolae. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.