Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director Gazprom: Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat de partea rusă

gazprom

Compania rusească Gazprom va finaliza de una singură conducta de gaze Nord Stream 2 către Germania, fără sprijinul companiilor străine, după ce Statele Unite a deschis posibilitatea impunerii de sancțiuni asupra companiilor europene care ajută Rusia, transmite Financial Times.

Citește și: Daniel Funeriu, IEȘIRE NERVOASĂ la adresa lui Tudor Gheorghe: Mizerabile rapsod! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!

 

"Proiectul Nord Stream 2, care este construit în proporție de 94%, va fi finalizat de partea rusă", a declarat miercuri Elena Burmistrova, director adjunct la Gazprom, în cadrul unei conferințe internaționale pe subiectul gazelor naturale ținută la Viena.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a promulgat o lege prin care erau impuse sancțiuni companiilor și țărilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2. Sancțiunile vizau inclusiv companiile care furnizau servicii de instalare a conductelor submarine, în contextul în care Washingtonul intenționa să oprească finalizarea conductei care ar dubla cantitatea de gaze rusești către Germania, pe sub Marea Baltică.

Amenințarea SUA a împins calendarul de finalizare a conductei, oficialii părții ruse înaintând mai multe variante pentru când va putea fi exploatată conducta, respectiv de la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021.

Sursa citată scrie că încă nu este clar cum va finaliza Gazprom proiectul fără asistență internațională, însă mai multe opțiuni sunt sub analiză în prezent, printre care utilizarea unor vase speciale deținute de Gazprom sau folosirea altor contractori rusești ce dețin tehnologia pentru instalarea conductelor submarine. Nu ar exista totuși o alternativă la fel de bună precum contractorul principal Allseas, companie elvețiană, care s-a retras din proiect în fața sancțiunilor americane.

Prin intermediul Nord Stream 2, Rusia și-ar dubla cantitatea de gaze ce poate fi exportată către Germania și Europa Centrală, în același timp eliminând de pe ruta de tranzit Ucraina, țară cu care Rusia se află într-un conflict înghețat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.