Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directori ai unei companii agricole nipone din Ecuador, acuzaţi de exploatare şi tratament inuman

Operation World
Ecuador

Un actual director şi alţi doi foşti directori ai unei companii agricole nipone din Ecuador au fost acuzaţi de tratament inuman şi exploatare, a anunţat joi Parchetul acestei ţări sud-americane, informează vineri AFP, potrivit Agerpres.

O judecătoare le-a interzis celor trei, ecuadorieni, să părăsească teritoriul şi i-a plasat sub supraveghere electronică. De asemenea, ea a ordonat interzicerea înstrăinării de bunuri mobile şi imobile de pe numele societăţii Furukawa, pentru a garanta eventuale reparaţii globale pentru victime, a precizat biroul procurorului.

Furukawa, prezentă în Ecuador din 1963, cultivă şi prelucrează abaca, o specie de bananier ale cărei fibre foarte rezistente sunt utilizate pentru a fabrica hârtie fină sau în domeniul auto.

Compania, filială a celei nipone FPC Marketing, a fost denunţată pentru că a promovat "condiţii de viaţă, de locuit şi de muncă degradante, precare şi inumane", potrivit Parchetului.

Un raport al ombudsman-ului ecuadorian, Apărătorul Poporului, a comparat aceste condiţii cu "o formă contemporană de sclavie", subliniază Parchetul în comunicatul său.

Foşti lucrători acuză Furukawa că a încălcat drepturile omului şi că şi-a obligat angajaţii să lucreze în condiţii inumane pe plantaţiile sale, unde lucrau familii întregi, inclusiv copii.

Un judecător constituţional a condamnat în aprilie anul trecut această companie să despăgubească circa 120 de foşti salariaţi ai săi, cu sume care nu au fost încă fixate, şi să-i dea fiecăruia câte cinci hectare de teren.
Compania, considerată principalul producător de abaca din Ecuador, deţine 23.000 de hectare repartizate în 32 de ferme situate în trei provincii de coastă.

Ecuadorul este al doilea producător mondial de abaca. Vânzarea de fibre de abaca a generat 32,7 milioane de dolari în 2020. Din ianuarie până în august 2021 vânzările au atins 24,3 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.