Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorii și profesorii au o nouă teamă: Traian Berbeceanu anunță controale în școli, deși ISMB spune că unitățile stau bine și foarte bine

Inquam Photos / Octav Ganea
Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că de luni vor fi făcute "controale sistematic" în unităţile de învăţământ de către structurile cu atribuţii.

"Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative. În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă", a spus Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

El a menţionat că în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt asigurate materialele de protecţie necesare - măşti şi dezinfectanţi.

"Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă", a subliniat Berbeceanu.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Ionel Puşcaş, inspector şcolar general în cadrul IŞMB, a menţionat că în şcoli s-au efectuat verificări vizând condiţiile pentru reluarea activităţii atât din partea Ministerului Educaţiei, cât şi din partea Inspectoratului Şcolar.

"Din toate punctele de vedere, inclusiv acestea care se referă la asigurarea logisticii necesare pentru desfăşurarea activităţilor online, şcolile la nivelul Bucureştiului stau bine şi foarte bine", a menţionat Ionel Puşcaş.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’

Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală, cu excepţia a cinci şcoli, a anunţat anterior prefectul Traian Berbeceanu.

"Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti - preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. (...) Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor", a spus Berbeceanu.

Citește și: Vlad Voiculescu sare în apărarea lui Clotilde Armand: ‘Spitalul pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ nu va fi văduvit de fonduri’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.