Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorii sportivi Viorel Grosu şi Georgios Georgiadis, suspendaţi câte 60 de zile după incidentele de la CN de şosea

dosare

Directorii sportivi Viorel Grosu, de la ACS Olimpic Zărneşti, şi Georgios Georgiadis, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, au fost suspendaţi câte 60 de zile de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Ciclism, după incidentele în care au fost implicaţi în timpul Campionatului Naţional de şosea şi paraciclism, potrivit Agerpres.

"Conform cu Art. 2.2.038 şi 2.2.039 din Regulamentul UCI, Art. 2.1 şi 2.2 din Codul Etic UCI, Art. 23.5.2 şi 25.3 din Regulamentul de Ordine Interioară al FRC valabil de la data de 29.06.2020, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Ciclism hotărăşte: cu începere din data de 28.06.2022 suspendare pentru 60 (şaizeci) zile a licenţei Georgios Georgiadis - Sports Director CSA Steaua Bucureşti şi interdicţie de a participa în această perioadă la orice competiţie de ciclism din Calendarul Federaţiei Române de Ciclism; cu începere din data de 28.06.2022 - suspendare pentru 60 (şaizeci) zile a licenţei Grosu Viorel Florin Sports Director ACS Olimpic Zărneşti şi interdicţie de a participa în această perioadă la orice competiţie de ciclism din Calendarul Federaţiei Române de Ciclism; avertisment scris Grosu Corina Claudia - Team Manager ACS Olimpic Zărneşti", se menţionează în soluţia Comisiei de Disciplină publicată pe site-ul oficial al FRC.

Comisia a luat aceste decizii în baza informaţiilor apărute în spaţiul public, dar şi în urma sesizărilor primite de la Colegiul Central al Arbitrilor (Raport de Cursa, declaraţii arbitri, filmări, etc.).

În timpul Campionatul Naţional de şosea şi paraciclism 2022, reprezentanţii clubului ACS Olimpic Zărneşti, Viorel Florin Grosu şi Corina Claudia Grosu, părinţii ciclistului Eduard Grosu, au avut un conflict cu directorul sportiv al CSA Steaua, Georgios Georgiadis. Viorel şi Corina Grosu au folosit limbaj vulgar în mai multe rânduri la adresa reprezentantului grupării bucureştene. De asemenea, aceştia l-au şicanat pe Georgios Georgiadis, împiedicându-l să realizeze depanarea tehnică a sportivul său, Cristian Răileanu.

Conform presei sportive, tot în timpul CN de şosea, a avut loc şi un incident auto, Georgios Georgiadis lovind intenţionat maşina lui Viorel Florin Grosu. Acest incident va fi soluţionat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita.

"Comisia a luat la cunoştinţă, după vizionarea filmărilor făcute publice, despre incidentele petrecute în timpul şi la finalul competiţiei dintre numiţii Georgios Georgiadis şi Grosu Viorel Florin. Din informaţiile deţinute, nici unul dintre arbitrii competiţiei nu a fost martor la acestea. Comisia a luat de asemenea la cunoştinţă că aceste incidente fac parte dintr-un dosar de cercetare deschis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita, drept urmare Comisia nu se poate pronunţa cu decizii suplimentare, dacă este cazul, decât după finalizarea acestui dosar", se mai menţionează pe site-ul Federaţiei Române de Ciclism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.