Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ANM anunță o schimbare radicală a vremii: revin ninsorile, iar temperaturile vor scădea în toată țara

Facebook
alerta vreme severa

Un ciclon mediteranean va lovi România, iar efectele vor fi resimțite începând de marți. Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că vom avea parte de o răcire accentuată a vremii în toată țara, cu ninsori în zonele montane, dar și cu lapoviță și ploi în restul țării.

”Rămânem pe un fond de vreme caldă. Chiar la această oră înregistrăm 19° la Crivița și Brăila, 16...17 ° în Capitală. În schimb, în partea de vest, doar 10 până la 14°C, semn că deja precipitațiile și-au făcut apariția, astfel încât, așa cum era anunțat încă din prognozele anterioare, începând de astăzi, în partea de vest și de sud-vest a țării, vor fi în extindere precipitațiile, va ploua în cea mai mare parte a Banatului, a Crișanei, în Transilvania, în nord-vestul Moldovei, dar și în zonele montane aferente.

Vorbim de cantități de 20...30 l/mp, izolat peste 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m vorbim și de precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, care vor determina depunerea unui strat de zăpadă”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

De marți se răcește vremea

Începând de marți, vremea se răcește în vest, nord și centru, iar începând de miercuri și până la finalul săptămânii vremea va fi rece în toată țara.

”Mâine, răcirea va fi mai accentuată în partea de vest, nord și centru, unde maximele nu vor mai depăși 7...8 °C, în timp ce în sud și în sud-est este posibil să mai consemnam valori de 4 până la 15 °C, inclusiv în Capitală, o maximă de 13 °C.

Și chiar dacă, în condițiile în care, pe parcursul întregii săptămâni, vorbim de un ecart la nivelul valorilor maxime de la 3 până la 10...12 °, acestea caracterizează, în special în partea de sud, o vreme caldă, pentru că deja în jumătatea nordică vom vorbi despre fenomene specifice de iarnă, așa cum arată și mesajele de alertă și informare meteorologică valabile până miercuri la 10:00, interval în care vorbim despre precipitații în toată țara, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

La munte, în special în noaptea de marți spre miercuri, dar și în zonele mai joase de relief din Moldova și Transilvania, posibil precipitații mixte.

Vorbim și de intensificări la rafală ale vântului, de 60-80 km/h, mai ales în zona montană înaltă”, a mai spus directorul ANM.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.