Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ANM, veşti pentru românii care pleacă în concediu: Când este vremea ideală pentru o vacanţă în ţară

mazadatours.com
plaja mare litoral

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit la Antena 3 despre temperaturile caniculare record care vor lovi România în următoarea perioadă şi când ar fi bine să programăm un concediu în ţară.

Valul de căldură care a provocat incendii în Europa ajunge și în România. Ne vom confrunta cu maximele neobișnuite pentru această perioadă. Mai mult, spun meteorologii, 2021 ar putea să devină cel mai cald an din istorie.

„Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează valul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta", spus Elena Mateescu.

Întrebată ce le recomandă românilor care fie se află acum în concediu sau urmează a programa unul în perioada următoare, directorul ANM a precizat că odată cu încălzirea, care va fi semnificativă în următoarele zile şi pe parcursul săptămânii viitoare, ploile nu vor mai fi atât de agresive, pentru că vor fi din ce în ce mai puține, chiar şi la munte.

„De aceea perioada a doua a veri este bine să fie aleasă atunci când ne gândim să petrecem o vacantă în ţară. Şi luna iulie şi luna august prin tradiție climatologic sunt mai stabile din punct de vederea al precipitațiilor", a mai explicat directorul ANM, Elena Mateescu.

Întrebată apoi când şi-ar lua directorul ANM concediu, având în vedere ceea ce știe despre avertizările meteo, Elena Mateescu a spus şi-ar lua cu siguranță concediu în luna august sau în prima săptămână de toamnă din luna septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.