Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, desemnat Omul anului la Buzău

organisme-modificate-genetic

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost desemnat, luni, Omului anului 2019 la Buzău. Totodată, actorul şi regizorul Dan Puric a primit titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Buzău potrivit news.ro

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, luni, Omul anului 2019 la Buzău, cu votul tuturor consilierilor locali.

Costel Vânătoru a declarat că titlul îl onorează şi îl obligă la mai mult.

Funcţionarea şi acreditarea internaţională a Băncii de Gene de la Buzău, sunt următoarele sale priorităţi, a mai spus cercetătorul.

Banca de resurse genetice vegetale va fi o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Sediul băncii de gene va fi construit în Parcul Crâng din Buzău.

Scopul major al băncii de gene de la Buzău va fi acela de a proteja soiurile româneşti.
Deocamdată, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum.

Nu în ultimul rând, înfiinţarea băncii va ajuta la extinderea în producţie a soiurilor valoroase. Când  legumele româneşti le vor înlocui pe cele de import  vom fi câştigat bătălia, a mai spus cercetătorul Costel Vânătoru.

Totodată, alte trei personalităţi ale Buzăului, dar şi actorul Dan Puric au primit titlul de Cetăţan de onoare.

Titlul a fost acordat medicului Sorina Popescu, profesorului universitar doctor Nicolae Istudor şi  inginerului Sorin Harabagiu, director al fabricii de Bere Ursus.

”Diplomele acestea sunt nişte consecinţe  ale unui fior, fiorul naşterii acum 60 de ani pe pământul acesta românesc, acest pământ care mi-a făcut onoarea să mă nasc pe el aici. (..) Cel mai important moment în viaţa unui om e când se întoarce la rădăcini, restul e aventură sau rătăcire. Ti se schimbă pulsul când te întorci spre casă. M-am născut la Nehoiu iar când veneam la Buzău ziceai că vin la New York”, a spus actorul Dan Puric, după primirea distincţiei de cetăţean  de onoare al oraşului Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.