Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul centralei nucleare de la Zaporojie a fost arestat de către ruși

Digi24
Zaporojie

Ihor Muraşov, directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia, a fost reținut de o patrulă rusă, în timp ce se întorcea de la stația din Enerhodar. Ocupanții ruşi i-au oprit mașina, l-au reținut, l-au legat la ochi și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Răpirea lui Muraşov a fost anunţată, sâmbătă dimineaţă, de către Petro Korin, şeful companiei de stat care gestionează centralele nucleare ucrainene (Energoatom).

"Directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia este o persoană autorizată - acesta poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și radioactivitatea de la centrală. Reținerea sa creează un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa" - a declarat Kotin, cerând eliberarea imediată a directorului și readucerea acestuia la centrala nucleară.

"Adresez un apel separat către directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, şi către șeful Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, solicitându-le să folosească toate măsurile posibile pentru a-l elibera de urgență pe Ihor Muraşov din captivitatea ocupanților ruși și a-l repune în funcţia sa oficială" - a adăugat Kotin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.