Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul centralei Zaporojie a fost scos de ruși la TV să spună că ucrainenii au bombardat reactoarele, iar apoi l-au expulzat/ Video

www.twitter.com
ehor murasov

Postul TV Rossia 24 (VGTRK) a difuzat o ştire în care Ehor Muraşov, directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia (Enerhodar), mărturisește că are legături cu serviciile speciale ucrainene, informează Rador.

"Am comunicat cu Ehor Viktorovici Kazemirski, un angajat al SBU, prin mesageria instant. Comunicarea a avut drept scop transmiterea de informații despre starea actuală a lucrurilor de la centrala nucleară", a spus Murașov, într-o declaraţie făcută la Rossia 24 (VGTRK).

Postul a difuzat imagini în care Muraşov este expulzat pe teritoriul controlat de Kiev, ''din cauza discreditării autorităților Federației Ruse''. Postul TV a relatat că Muraşov ar putea participa la acţiuni de sabotaj. Totodată, directorul a declarat că bombardarea centralei nucleare a fost efectuată de Ucraina, iar personalul a fost pus în pericol.

Centrala Nucleară Zaporijjia este cea mai mare centrală nucleară din Europa, are șase unități de putere VVER-1000. Din 28 februarie 2022, centrala este controlată de armata rusă. Momentan, centrala nu produce energie electrică: pe 11 septembrie, ultimul reactor aflat în funcțiune a fost oprit.

Potrivit Ministerului rus al Apărării și autorităților din Enerhodar, bombardarea centralei nucleare și a orașului sunt efectuate aproape zilnic, începând încă de pe la mijlocul verii trecute. Nu au fost deteriorate unitățile de alimentare, dar au fost lansate atacuri asupra sistemelor auxiliare. La 1 septembrie, misiunea AIEA a vizitat centrala. După vizită, doi specialiști ai agenției au rămas în centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.