Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul CIA a dezvăluit care a fost strategia lui Vladimir Putin pentru a invada Ucraina: patru ipoteze pe care le credea liderul de la Kremlin

realitatea.net
vladimir putin nervos

Președintele rus Vladimir Putin este "hotărât să domine și să controleze Ucraina" și a pornit la război pe baza unui set de ipoteze care l-au făcut să creadă că Rusia va avea un rezultat favorabil, a declarat marți directorul CIA, Bill Burns, citat de CNN, relatează Mediafax.

Putin s-a bazat pe mai multe ipoteze privind utilizarea forței, inclusiv convingerea că Ucraina este slabă și ușor de intimidat.

În al doilea rând, Putin a crezut că europenii, în special francezii și germanii, nu vor reacționa puternic.

În al treilea rând, el a crezut că și-a "protejat economia de sancțiuni" după ce a acumulat rezerve valutare importante pentru război.

Și, în al patrulea rând, era încrezător că și-a modernizat armata și că aceasta va fi capabilă de o victorie rapidă și decisivă cu costuri minime.

"S-a dovedit că s-a înșelat în toate privințele", a spus Burns.

Întrebat despre ce ar fi nevoie pentru ca Putin să își schimbe calculele în Ucraina, Burns a oferit o evaluare sobră, spunând că "este o chestiune de convingere personală profundă pentru el".

Putin „fierbe într-o combinație arzătoare de nemulțumire și ambiție de mulți ani", a spus el, adăugând că președintele rus a creat un sistem în care cercul său de consilieri este "din ce în ce mai restrâns".

Pandemia globală Covid-19 a făcut, de asemenea, ca cercul său să se restrângă și mai mult, a declarat Burns în timpul unei audieri a Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților privind amenințările mondiale.

Ulterior, Burns a prezis "următoare câteva săptămâni urâte", cu "puțină considerație pentru victimele civile", având în vedere că este puțin probabil ca Rusia să poată instala un regim marionetă sau o conducere pro-rusă ținând cont de opoziția poporului ucrainean.

"Ucrainenii vor continua să opună o rezistență feroce și eficientă", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.