Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul CIA: Rusiei îi place să le facă americanilor viaţa grea

pbs
Mike Pompeo

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo, consideră că Rusia nu intenţionează să se retragă din Siria şi va încerca în continuare să se amestece în treburile SUA pentru a deranja America, a relatat AP preluată vineri de agenţia macedoneană de presă MIA.

Vezi şi: Klaus Iohannis, lovitură pentru Kovesi: O obligă să meargă la audieri în Parlament

Într-o discuţie purtată joi cu oficiali şi experţi din domeniul securităţii în cadrul Forumului anual de securitate de la Aspen (Colorado), Pompeo şi-a reiterat convingerea că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din SUA şi a descris relaţiile dintre SUA şi Rusia drept "complicate".

"Cred că (ruşii) consideră că este util orice ne-ar putea face nouă viaţa grea", a remarcat directorul CIA, potrivit căruia Rusia este atrasă în Siria de portul Tartus la Marea Mediterană.

Vezi și: CUTREMUR în PSD: s-a format NUCLEUL anti-Dragnea și anunță lansarea unui nou proiect

Acesta a adăugat că nu a văzut decât dovezi "minime" ale unei strategii ruse serioase împotriva militanţilor Statului Islamic din Siria şi că afirmaţiile în sensul că Rusia este aliatul SUA în Siria nu sunt susţinute de ceea ce se întâmplă în teren. Totuşi, Mike Pompeo şi-a exprimat speranţa că SUA şi Rusia pot coopera pentru a combate terorismul în alte zone ale lumii. 

Directorul CIA a mai afirmat că este greu de imaginat o Sirie stabilă condusă de actualul preşedinte Bashar al-Assad, pe care l-a calificat drept o "marionetă a iranienilor", care deţin un "avanpost semnificativ în Siria", potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.