Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul companiei de balet a Operei din Hanovra, demis după ce a murdărit cu excremente de câine fața unei jurnaliste

evz.ro
balet

Opera de Stat din Hanovra l-a demis pe directorul companiei de balet după ce acesta a murdărit cu excremente de câine faţa unei jurnaliste pe care a acuzat-o că a scris cronici negative ale spectacolelor lui, a anunţat joi directorul operei, potrivit DPA.

Încetarea contractului s-a realizat cu acordul părţilor şi are efect imediat, a spus Laura Berman, adăugând că spectacolele puse în scenă de Marco Goecke vor fi jucate în continuare de compania de balet, potrivit Agerpres.

Opera îl suspendase pe Goecke din funcţie luni.

Goecke a atacat-o pe Wiebke Hüster, critic care scrie la cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, în foaierul operei din Hanovra sâmbătă seară. A acuzat-o că recenziile ei negative au dus la anulări ale abonamentelor după care i-a aruncat în faţă excremente de câine, a spus jurnalista.

Într-o declaraţie publicată marţi, Goecke şi-a cerut succint iertare după care a criticat-o din nou pe Hüster pentru cronicile dedicate spectacolele lui de balet.

Hüster a spus că declaraţia lui Goecke o ''şochează'' pentru a doua oară.

A început declaraţia pretinzând că doreşte să-şi ceară iertare, a declarat Hüster pentru postul de televiziune 3sat. ''Apoi şi-a schimbat imediat discursul şi a reluat acuzaţiile pe care le-a mai făcut împotriva mea''.

''Ce fel de scuze sunt acestea? Este de fapt o justificare'', a adăugat Hüster. ''În plus, vorbim despre o faptă penală. E vorba despre calomnie şi agresiune''.

Jurnalista a depus o plângere la poliţia din Hanovra, care a demarat o anchetă pentru agresiune şi calomnie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.