Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul de la Victor Babeș: Există o tendință a oamenilor de a-și nega simptomele de Covid-19

Forbes
COVID coronavirus

Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Simin Florescu, atrage atenţia asupra faptului că există tendinţa unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 de a ignora semnele de boală şi "a nega propriile simptome”, susţinând că aceşti bolnavi îşi continuă activitatea în comunitate, uneori fără a purta masca de protecţie, fapt care reprezintă un factor de transmitere a bolii.

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

"Este atât de evident cât de gravă poate să fie această boală încât e bine să nu mai neglijeze ideea de boală, să nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Să se adreseze medicilor de familie măcar în situaţia în care au bănuiala că s-au infectat şi să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru că aceasta este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu», sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea bolii. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simin Florescu, într-o emisiune difuzată sâmbătă după-amiază de Digi 24, informează News.ro.

Ea a spus că în spitale în ultimele săptămâni a fost atins "apogeul” în ceea ce priveşte numărul de bolnavi.

"În ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitaţie permanentă pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de ambulanţe, astfel încât în afară de faptul că toate paturile sunt ocupate, inclusiv secţia exterioară de la Pipera, avem inclusiv canapele de consultaţii din camerele de gardă pline de pacienţi pe care îi ţinem în aşteptare cu oxigenul din camera de consultaţii până când le găsim un loc în spital”, a precizat medicul.

În ceea ce priveşte cazurile de infectare în rândul personalului medical, Simin Florescu a explicat că astfel de cazuri s-au produs la nivelul Spitalului "Victor Babeş", mai ales în primele două luni ale epidemiei, martie-aprilie, când după ce terminau de tratat pacienţii, cadrele medicale "socializau, fără a realiza că virusul se poate transmite foarte uşor şi în afara spitalului".

Aceasta a precizat că nu a fost vorba despre cazuri grave de infectare în rândul personalului de la acest spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.