Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul EURO 2024: 'Atribuirea Cupei Mondiale Qatarului a fost o greşeală'

img.fifa.com
Cupa Mondială

Philipp Lahm, căpitanul selecţionatei de fotbal a Germaniei campioană mondială în 2014 şi directorul EURO 2024, a estimat că emiratului Qatar nu ar fi trebuit să-i fie acordat dreptul de a organiza Cupa Mondială 2022, informează AFP.

"Atribuirea Cupei Mondiale Qatarului a fost o greşeală", a scris Lahm într-un text publicat de ziarul Die Zeit.

Lahm, care a criticat deja în mai multe rânduri Mondialul din Qatar, a indicat din nou că nu se va deplasa în ţara din zona Golfului, dar va urmări competiţia la televizor, potrivit Agerpres.

"Homosexualii sunt în continuare incriminaţi, femeile nu au aceleaşi drepturi ca bărbaţii, libertatea presei şi libertatea de exprimare sunt restricţionate", a subliniat fostul internaţional în vârstă de 39 de ani.

El a descris, de asemenea, condiţiile de lucru ale muncitorilor străini din Qatar drept "îngrozitoare".

"Acest mediul nu mă interesează ca fan al fotbalului", a adăugat el, acuzând Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) că a "produs un rău fotbalului" prin alegerea Qatarului.

"Fotbalul nu este un sport popular în Qatar şi nu există aproape nicio şansă ca fetele să-l joace", a spus Lahm.

FIFA a atribuit Cupa Mondială în 2010 Qatarului, prima ţară arabă care găzduieşte evenimentul. De câteva luni, emiratul se confruntă cu critici tot mai mari cu privire la tratamentul LGBT+, dar şi al muncitorilor străini şi al femeilor sau legat de climatizarea de pe şapte dintre cele opt stadioane ale sale, care au costat 6,75 miliarde de dolari.

Marţi, ministrul german de Interne a criticat declaraţiile unui fost jucător din Qatar, "ambasador al Cupei Mondiale 2022, care a descris homosexualitatea drept "afecţiune mentală".

Acesta din urmă, Khalid Salman, a "regretat" a doua zi că remarcile sale au fost "scoase din context", dar cultura conservatoare a Qatarului "nu se va schimba pentru competiţie", a precizat el.

Qatarul, unde homosexualitatea este incriminată, a asigurat că toţi suporterii vor fi primiţi "fără discriminare" cu ocazia competiţiei care se va desfăşurat în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. Emiratul a precizat că aşteaptă peste un milion de vizitatori cu această ocazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.