Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul executiv al CCIBR: 'Din punct de vedere al afacerilor, relaţiile dintre Bulgaria şi România se dezvoltă în mod foarte pozitiv'

coe.int
bulgaria

Pentru firmele şi locuitorii săi, Ruse este ca un canar într-o colivie, în sensul că pentru orice există obstacole care nu facilitează conectivitatea, a declarat directorul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Române (CCIBR), Eleonora Ivanova.

Luând cuvântul la un forum de afaceri care a fost organizat joi la Ruse de săptămânalul Capital, Eleonora Ivanova şi-a exprimat speranţa că, în curând, Bulgaria nu va mai avea o graniţă cu România, un nou pod peste Dunăre va fi construit la Ruse precum şi o autostradă până la Veliko Tarnovo, iar râul Dunărea nu va mai avea porţiuni cu ape mici care să obstrucţioneze navigaţia, potrivit Agerpres.

Potenţialul dezvoltării afacerilor oferit de Dunăre precum şi legături trans-frontaliere şi de transport în regiune au fost pe agenda forumului organizat la Ruse.

Făcând o comparaţie între crize şi reflectoare, primarul din Ruse, Pencho Milkov, a spus că ele au scos la lumină mai multe probleme, precum traficul camioanelor de mare tonaj în jurul podului peste Dunăre, faptul că autostrada, care nu este încă finalizată, între Ruse şi Veliko Tarnovo a fost declarată şantier de interes naţional şi adâncirea fundului Dunării pentru a face navigaţia posibilă pe întreaga perioadă a anului.

Din punct de vedere al afacerilor, relaţiile dintre Bulgaria şi România se dezvoltă în mod foarte pozitiv, a spus Eleonora Ivanova. Schimburile comerciale dintre cele două ţări au crescut de şapte ori în ultimii 16 ani, situându-se la 6,5 miliarde de euro în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.