Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul executiv al Comitetului olimpic din SUA a demisionat: Suferă de cancer la prostată

fluentu.com
demisie

Directorul executiv al Comitetului Olimpic din SUA, Scott Blackmun, a demisionat, miercuri, după ce s-a confruntat cu un val de critici în urma scandalului abuzurilor sexuale de la lotul feminin de gimnastică, informează Reuters.

Blackmun, în vârstă de 60 de ani, aflat în funcţie din 2010, a invocat motive medicale în demisia sa. El suferă de cancer la prostată.

Lui Blackmun i s-a cerut de mai mult timp demisia, fiind acuzat că forul pe care l-a condus nu a făcut nimic pentru a stopa agresiunile sexuale comise de medicul Larry Nassar asupra sportivelor din lotul de gimnastică, anunță News.ro.

"Ţinând cont de actuala sa situaţie medicală, am convenit de comun acord că este în interesul lui Scott şi al USOC de a identifica o nouă conducere", a declarat preşedintele USOC, Larry Probst, într-un comunicat, în care nu se face nicio referire la scandalul Nassar.

Susanne Lyons, membru al consiliului de conducere al USOC, a fost numită CEO interimar. Ea a fost aleasă în inauarie să conducă un grup de lucru care să analizeze problemele ridicate de cazul Nassar.

Larry Nassar a primit două pedespe cu închisoarea, până la 175 de ani, pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de fete în decursul a două decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.