Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul executiv al Penguin Random House demisionează în urma blocării fuziunii cu editura Simon & Schuster

themacweekly.com
Penguin Random House carti

Directorul executiv al Penguin Random House, Markus Dohle, se va retrage din funcţie la finalul anului 2022 după ce o judecătoare americană a blocat fuziunea de 2,2 miliarde de dolari a celei mai mari edituri din lume cu rivala sa Simon & Schuster, a anunţat vineri compania americană într-un comunicat de presă, potrivit Reuters.

Markus Dohle a demisionat ''la cererea sa şi în cei mai amiabili termeni posibili'', a mai precizat compania în comunicat.

Nihar Malaviya, în prezent preşedinte şi director de operaţiuni în cadrul Penguin Random House U.S., va fi CEO interimar începând cu 1 ianuarie, a precizat editura americană, potrivit Agerpres.

Bertelsmann, grupul media german care deţine Penguin, şi-a anunţat iniţial intenţia de a face recurs la hotărârea judecătorului american, dar a decis în cele din urmă să renunţe la tranzacţie în urma unor discuţii cu Paramount Global, compania care deţine Simon & Schuster's.

Judecătoarea Florence Pan din cadrul tribunalului districtual al Districtului Columbia a decis pe 31 octombrie că Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a demonstrat că acea achiziţie ar diminua substanţial concurenţa ''de pe piaţa drepturilor de publicare în Statele Unite a unor viitoare cărţi de succes''.

În urma anulării tranzacţiei, Penguin va plăti o taxă de reziliere în valoare de 200 de milioane de dolari către Paramount.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.