Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul FBI avertizează, după atacul Hamas: 'se trezește un monstru adormit'

Christopher Wray

Atacul Hamas împotriva Israelului va inspira cea mai importantă amenințare teroristă pentru Statele Unite de la ascensiunea ISIS din urmă cu aproape un deceniu, a declarat marți directorul FBI, Christopher Wray, la o audiere în Congres.

Wray a spus că, de la începutul conflictului israeliano-palestinian din Gaza, la începutul lunii acesteia, mai multe organizații teroriste străine au cerut lansarea de atacuri împotriva americanilor și a Occidentului, sporind astfel amenințarea reprezentată de extremiștii violenți autohtoni din SUA.

"Acțiunile Hamas și ale aliaților săi vor servi ca o inspirație pe care nu am mai văzut-o de când ISIS și-a proclamat așa-numitul califat în urmă cu câțiva ani", a spus Christopher Wray.

Directorul FBI a vorbit în timpul unei audieri în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului SUA, concentrată pe amenințările la adresa SUA. Guvernul american a observat o amplificare a amenințărilor împotriva evreilor, musulmanilor și americanilor de origine arabă de când au izbucnit luptele în Gaza, au spus oficialii.

Iranul este în spatele atacurilor

Numărul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran asupra bazelor militare americane din străinătate a crescut luna aceasta, a spus dl Wray. Atacurile cibernetice împotriva SUA din partea Iranului și a actorilor nestatali se vor agrava probabil dacă conflictul se va extinde, a adăugat el.

Misiunea Iranului la ONU nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. În timpul audierii, secretarul pentru securitatea internă, Alejandro Mayorkas, a spus că manifestările de ură faţă de studenții evrei din SUA după începerea conflictului israeliano-palestinian din Gaza au contribuit la sporirea sentimentelor antisemite în ţară.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.