Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul FBI este sigur de mandatul său până în 2023

movealongpeople.com
James Comey FBI

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, a afirmat miercuri că îşi va duce la bun sfârşit mandatul de 10 ani, care se încheie în 2023, transmite AFP. "Mă aveţi pentru încă şase ani şi jumătate", a spus el la o conferinţă pe teme de securitate cibernetică, la Boston. Comey a fost numit în funcţie în 2013 de fostul preşedinte al Statelor Unite, democratul Barack Obama, iar actualul preşedinte, republicanul Donald Trump, are dreptul să îl revoce, deşi o astfel de decizie ar fi considerată o imixtiune politică în sistemul judiciar.

Directorul FBI a dat motive de nemulţumire ambelor partide, reaminteşte AFP. El a recomandat Departamentului Justiţiei, sub coordonarea căruia se află FBI, să nu înceapă o anchetă în urma acuzaţiilor lui Trump că Obama ar fi ordonat să îi fie ascultate telefoanele anul trecut, înainte de a fi ales. Departamentul nu a ţinut seama de poziţia directorului, iar comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american şi-a anunţat intenţia de a desfăşura propria investigaţie pe aceeaşi temă.

Trump făcuse afirmaţiile respective sâmbăta trecută, într-o serie de mesaje în reţeaua Twitter, fără a aduce niciun fel de dovezi. În timpul campaniei electorale din 2016, republicanii au fost nemulţumiţi de decizia FBI de a nu formula acuzaţii împotriva candidatei democrate, Hillary Clinton, care a folosit un server privat pentru corespondenţa electronică, în perioada când era secretar de stat al SUA.

Pe ultima sută de metri a campaniei, Comey a anunţat că în dosarul e-mailurilor lui Clinton au apărut elemente noi. A fost o lovitură pentru campania democraţilor, iar cu numai două zile înainte de alegeri, FBI a recomandat să nu se aducă acuzaţii oficiale împotriva candidatei, conform Agerpres. Potrivit AFP, James Comey este considerat republican. La sfârşitul lui februarie, New York Times scria că preşedintele Trump i-a cerut să rămână în funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.