Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Festivalului de Film de la Veneţia, reales în funcţie pentru un mandat de încă doi ani

https://deadline.com/
alberto barbera

Alberto Barbera, directorul artistic al Mostrei de la Veneţia începând din 2012, a fost reales în funcţie pentru un mandat de încă doi ani, au anunţat vineri reprezentanţii Bienalei de la Veneţia, instituţia care supervizează cel mai vechi festival cinematografic din lume, informează AFP, conform Agerpres.

Alberto Barbera, în vârstă de 74 de ani, al cărui mandat urma să se încheie la finalul celei de-a 81-a ediţii a Mostrei veneţiene, care va avea loc între 28 august şi 7 septembrie, va rămâne aşadar la conducerea festivalului şi pentru ediţiile sale din 2025 şi 2026.

"Am un mare respect pentru competenţa, profesionalismul şi pasiunea pe care le-a demonstrat de-a lungul anilor petrecuţi la conducerea Mostrei, care i-au permis să reuşească să sporească prestigiul celui mai vechi festival de film din lume", a declarat preşedintele Bienalei de la Veneţia, Pietrangelo Buttafuoco, citat într-un comunicat.

Alberto Barbera, care coordonase deja Mostra veneţiană din 1998 până în 2001, a contribuit din plin la transformarea acestui festival italian într-o rampă de lansare a producţiilor de la Hollywood, ale căror staruri defilează în fiecare an în faţa celebrului cinematograf Lido, precum şi într-o veritabilă trambulină pentru Oscaruri.

Din 2004 până în 2016, Alberto Barbera a condus Muzeul Naţional al Cinematografiei din Torino. Începând din 2019, el figurează printre cele mai influente 500 de personalităţi din universul artelor spectacolelor, conform unei liste întocmite de revista americană Variety. Alberto Barbera a fost recompensat în anul 2000 cu Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Cavaler, atribuit de Republica Franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.