Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al AIEA a încetat din viaţă. Un român este favorit să preia funcția

Facebook
Cornel Feruţă

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Yukiya Amano, a încetat din viaţă, a anunţat luni agenţia, într-un comunicat către statele membre obţinut de Reuters potrivit Agerpres.

"Secretariatul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică vă face cunoscut cu profundă tristeţe decesul directorului general Yukiya Amano", se arată în comunicat.

Surse diplomatice citate miercurea trecută de Reuters şi Kyodo au indicat că Amano intenţionează să demisioneze înainte de încheierea actualului său mandat, din cauza unor probleme de sănătate.

Diplomatul japonez în vârstă de 72 de ani fusese numit în 2017 pentru un al treilea mandat consecutiv de patru ani în fruntea AIEA, mandat care urma să se încheie în mod normal la 30 noiembrie 2021.

Doi posibili candidaţi la succesiunea sa sunt ambasadorul Argentinei la AIEA, Rafael Grossi, care a mai candidat la conducerea acestei organizaţii, şi românul Cornel Feruţă, coordonator-şef al AIEA şi practic şeful de cabinet al lui Amano

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.