Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al OMS este în carantină după ce s-a întâlnit cu o persoană diagnosticată cu Covid-19, dar nu a fost testat

oms

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în carantină după ce s-a întâlnit cu o persoană diagnosticată cu Covid-19, se simte bine dar nu a fost testat din cauză că nu are simptome, a indicat agenţia ONU luni, scrie AFP, potrivit news.ro.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat duminică seară, într-un mesaj pe Twitter, că s-a plasat în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

"Mă simt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele zile, conform protocoalelor OMS", a declarat el luni, în timpul unei conferinţe de presă.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’ .

"La ora actuală, este esenţial să ne conformăm toţi recomandărilor în materie de sănătate. Astfel vor limita canalele de transmitere, vom opri virusul şi ne vom proteja sistemele de sănătate", a adăugat el.

Responsabilul pentru situaţii de urgenţă, Michael Ryan, le-a spus jurnaliştilor că protocoalele actuale ale OMS nu prevăd ca persoanele care au intrat în cotnact cu un caz confirmat de Covid-19 să fie automat testate.

"Dr Tedros îşi va monitoriza propria stare, el va fi urmărit de echipa noastră şi va fi testat dacă va fi necesar la momentul oportun", a adăugat Ryan.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

OMS nu a precizat cine a fost persoana diagnosticată pozitiv cu care Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost în contact.

Maria Van Kerkhove, respinsabilă cu gestionarea pandemiei la OMS, a precizat că "nicio transmitere nu a avut loc la sediul organizaţiei din Geneva sau cazuri înregistrate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.