Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al PEPCO, Andy Bond, va demisiona din motive de sănătate la finalul lunii martie

pepco

Directorul general al grupului Pepco, Andy Bond, va demisiona din motive de sănătate la finalul lunii martie, la mai puţin de un an de când a condus listarea la Bursa de la Varşovia, cu o evaluare de cinci miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), transmit Reuters şi site-ul rte.ie, citat de Agerpres.

Pepco Group, care deţine mărcile PEPCO, Poundland şi Dealz, a anunţat miercuri că l-a numit pe Trevor Masters, în prezent director general administrativ, să preia funcţia de director interimar din 31 martie.

Board-ul va începe imediat procesul de căutare cu sprijin extern şi va evalua candidaţii interni şi externi pentru funcţia de director general.

În cei zece ani la Pepco, din care şapte ca director general, Bond, în vârstă de 56 ani, a reuşit să crească afacerea de la 200 de magazine într-o singură ţară la peste 3.500 în 19 ţări.

El va rămâne consilier al Board-ului Pepco până la finalul anului financiar.

În decembrie, grupul de distribuţie Pepco a raportat o creştere de 46% a profitului operaţional în exerciţiul 2020-2021, ca urmare a deschiderii de noi magazine şi relaxării restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Grupul a precizat că profitul său EBITDA a urcat la 647 milioane de euro în exerciţiul încheiat la 30 septembrie 2021, în linie cu intervalul 640-655 milioane de euro prognozat anterior. De asemenea, veniturile au crescut cu 19,4%, la un curs de schimb constant, până la 4,12 miliarde de euro.

Pepco a mai informat că în ultimul exerciţiu a deschis 483 de magazine, inclusiv primele magazine marca PEPCO în Austria, Serbia şi Ungaria, ceea ce a dus numărul său total de magazine la 3.504. Grupul susţine că are un program solid vizând deschiderea de noi magazine în 2021-2022 şi ulterior.

"Rezultatele iniţiale foarte încurajatoare ale acestor magazine PEPCO de pe pieţele din Europa Occidentală ne dau încredere că întreaga Europă este o piaţă accesibilă pentru noi, iar planurile noastre de a deschide magazine şi în Germania sunt în derulare pentru prima jumătate a lui 2022. Graţie noilor magazine suntem încrezători că vom putea înfiinţa cel puţin 13.000 de noi locuri de muncă în următorii trei ani", declara luna trecută Andy Bond.

Grupul Pepco a adăugat însă că se confruntă cu inflaţia preţurilor la materii prime, cu creşterea costurilor cu transportul, precum şi cu perturbările de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, dar are o strategie clară pentru a contracara impactul acestor evoluţii negative. De asemenea, Pepco monitorizează evoluţia variantei Omicron a coronavirusului în Europa, care a condus la reintroducerea unor restricţii în anumite ţări unde operează grupul.

Grupul Pepco, unul dintre lanţurile de magazine cu cea mai puternică expansiune în Europa de Est, este prezent şi în România, unde comercializează îmbrăcăminte, articole pentru casă etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.