Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al portului Burgas: 'Finanţarea disponibilă pentru sectorul transporturilor este în creştere'

coe.int
bulgaria

Fondurile de coeziune pentru transporturi alocate Bulgariei în noua perioadă de programare din 2021 până în 2027 depăşesc două miliarde de leva, este cea mai mare sumă de până acum, ea include 1,6 miliarde de leva în bani de la UE, a declarat marţi directorul general al portului Burgas, Diyan Dimov, la prima conferinţă regională a unui nou proiect BTA susţinut de UE, intitulat "Europa în Bulgaria: Un viitor comun", care are loc la Burgas.

Dimov a remarcat că, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, devine clar că infrastructura portuară a Bulgariei nu este pregătită pentru noile fluxuri de mărfuri şi provocările apărute în regiune, potrivit Agerpres.

"Ultimul an a arătat că porturile bulgare nu au capacitatea de a prelua mărfuri suplimentare din cauza infrastructurii portuare insuficiente şi a facilităţilor adiacente", a spus el. Prin urmare, a adăugat el, Ministerul Transporturilor şi-a propus obiective ambiţioase. În ultimele luni, ministerul a luat măsuri pentru ca Varna să fie inclusă în reţeaua transeuropeană principală.

"Există o mulţime de mărfuri de tranzit pe care nimeni nu le poate prelua. Acest lucru are legătură cu legătura feroviară dintre Burgas şi Serbia, unde există câteva tronsoane problematice", a spus Dimov. Pentru a remedia situaţia, autorităţile au lansat o serie de proceduri aflate într-un stadiu avansat, a spus el.

Potrivit lui Dimov, digitalizarea şi protecţia mediului se numără printre priorităţile de top în ceea ce priveşte porturile bulgare. El şi-a exprimat speranţa că realizările din ultimii doi ani se vor multiplica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.