Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul IAAT: 'În acest sezon estival, turiştii străini din Bulgaria ar urma să fie cu 50% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut'

coe.int
bulgaria

În acest sezon estival, turiştii străini din Bulgaria ar urma să fie cu 50% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat Rumen Draganov, directorul Institutului de Analiză şi Evaluare în Turism (IAAT).

"Încă nu am atins nivelurile record din 2019, când iulie şi august au înregistrat fiecare peste două milioane de turişti străini. Aceasta înseamnă că abia în 2024 Bulgaria va putea reveni la nivelurile anterioare de vară în întreaga ţară", a declarat Draganov pentru BTA.

Numărul bulgarilor care vizitează staţiunile de pe litoralul ţării este de aşteptat să fie cu aproximativ 27% mai mare. Veniturile aşteptate din turism vor fi cu 7% până la 11% mai ridicate faţă de sezonul estival de anul trecut, în principal ca urmare a preţurilor mai mari. În 2019, numărul total de turişti străini a fost de 12,5 milioane, în timp ce anul acesta numărul va fi în jur de 10 milioane, potrivit Agerpres.ro.

Unul dintre principalele motive pentru aceste tendinţe pozitive este reluarea programelor charter şi multe dintre serviciile regulate către Marea Neagră devin tot mai frecvente. O creştere a vizitelor străinilor este raportată şi în hotelurile care oferă servicii spa şi wellness. Mai mulţi bulgari călătoresc în ţară şi în special pe litoralul Mării Negre, ceea ce este tendinţa din ultimii doi ani, a spus Draganov.

Potrivit acestuia, previziunile pentru o creştere de 25% până la 30% a vacanţelor pe litoralul Mării Negre în această vară, din cauza preţurilor mari la energie, nu s-au adeverit. În prezent, vacanţele sunt între 7% şi 11% mai scumpe.

"Dacă vara trecută aţi fost în regulă cu 100 leva în buzunar, anul acesta veţi avea nevoie de 111 leva", a comentat directorul IAAT.

În pofida faptului că sunt relativ noi în industria turismului, tichetele alimentare devin din ce în ce mai frecvente ca metodă de plată acceptată, în special în hotelurile care oferă servicii spa şi wellness.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.