Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul închisorilor din Filipine, acuzat că a ordonat uciderea unui cunoscut jurnalist de radio

Poliţia filipineză l-a acuzat luni pe directorul închisorilor din această ţară că a ordonat uciderea unui cunoscut jurnalist de radio, a cărui moarte a suscitat îngrijorarea comunităţii internaţionale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Percival Mabasa, 63 de ani, care în emisiunea lui se prezenta drept "Percy Lapid", a fost ucis în Manila pe 3 octombrie, în timp ce se ducea la studioul său.

Poliţia a înaintat plângere pentru omucidere împotriva directorului general al administraţiei penitenciare, Gerlad Bantag, în prezent suspendat din funcţie, şi împotriva adjunctului său în probleme de securitate, Ricardo Zulueta.

Presupusul ucigaş, Joe Escorial, s-a predat autorităţilor luna trecută, temându-se pentru securitatea sa după ce poliţia a difuzat imagini cu chipul său de pe camere de supraveghere, au anunţat responsabili filipinezi.

"El (Bantag) va fi probabil cel mai înalt funcţionar din această ţară inculpat vreodată într-un caz de o asemenea gravitate", a subliniat secretarul pentru justiţie al Filipine, Crispin Remulla.

Bantag ar fi ordonat asasinarea lui Mabasa în urma "expunerii continue de către acesta în emisiunea lui a unor probleme" ce-l puneau într-o lumină nefavorabilă pe primul, a declarat Eugene Javier de la Biroul naţional pentru anchete legate de jurnalişti, citind un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.