Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Informaţiilor Naţionale SUA: Luptele din Ucraina au încetinit şi tempoul lor probabil nu va creşte în lunile de iarnă

dw.com
razboi ucraina rusia armata tanc

Directorul Informaţiilor Naţionale (DNI) din Statele Unite, Avril Haines, a declarat că luptele din Ucraina încetinesc şi nu se aşteaptă ca tempoul lor să crească în lunile de iarnă, anunță Rador.

Avril Haines a făcut declaraţiile în cadrul unui forum pentru apărare desfăşurat în statul american California. Oficialul american a mai spus că, de când s-au retras trupele ruse din vestul regiunii Herson, cea mai mare parte a conflictului se desfăşoară în jurul oraşelor Bahmut şi Doneţk, în estul ţării.

„Urmărim o traiectorie a conflictului - ce va urma în următoarele luni. Sincer, observăm, deja o oarecare reducere a intensităţii luptelor. Cele mai multe lupte au loc în acest moment în jurul oraşului Bahmut din zona Doneţk. De asemenea, se observă o încetinire după retragerea Rusiei de la zona de vest de Herson către estul fluviului şi ne aşteptăm ca această situaţie să continue în lunile următoare. După ce vom trece de iarnă, întrebarea este cum va arăta contraofensiva, probabil în primăvară”, a afirmat Haines.

Directorul Informaţiilor Naţionale din SUA a explicat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.