Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Muzeului Vrancei: La 'Noaptea Muzeelor' vom avea o expoziţie cu aminale a cărei vedetă va fi un urs

besthqwallpapers.com
ursulet

Un urs carpatin va fi vedeta expoziţiei Secţiei de Ştiinţe Naturale din Focşani, cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor", ce va avea loc sâmbătă în trei dintre secţiile Muzeului Vrancei, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

"La 'Noaptea Muzeelor' vom proiecta filme documentare etnografice la Muzeul din Crângul Petreşti, va fi deschis şi Muzeul Unirii, iar la Secţia de Ştiinţe Naturale vom avea o expoziţie cu aminale a cărei vedetă va fi un urs, pe care îl vom promova pentru a atrage lumea la 'Noaptea Muzeelor'. Am găsit la secţia de Ştiinţe Naturale un urs din zona Ojdula, din aceiaşi zonă cu cea în care a trăit celebrul urs Arthur. Având în vedere că urşii sunt fideli zonei în care trăiesc, există deci o foarte mare probabilitate ca ursul acesta să fie din aceiaşi ramură genetică cu ursul împuşcat", a declarat directorul Muzeului Vrancei, Valentin Muscă.

Potrivit acestuia, ursul care urmează a fi prezentat publicului este la muzeu dinainte de 1989 şi cel mai probabil a ajuns în colecţia muzeală în urma unui accident, deoarece în acea vreme urşii nu erau sacrificaţi special pentru a fi aduşi în muzee, scrie Agerpres.ro.

Cele trei secţii ale Muzeului Vrancei vor fi deschise între orele 16,00 şi 22,00, iar intrarea va fi gratuită pentru vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.