Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul operaţional al Ford se va concentra pe vehiculele conectate, reducerea costurilor şi noi lansări

pieseauto.ro
sigla Ford

Viitorul director operaţional al Ford, Jim Farley, şi-a prezentat miercuri priorităţile pentru redresarea companiei, inclusiv reduceri de costuri şi lansări de vehicule noi mai eficiente, într-un an în care va lansa camioneta F-150 restilizată, transmite Reuters.

Alte planuri cheie includ accelerarea implicării Ford pe piaţa vehiculelor conectate şi a vehiculelor comerciale, a explicat Jim Farley, care îşi va ocupa oficial poziţia la 1 martie.

"Trebuie să rezolvăm câteva lucruri: reducerea cu cinci miliarde de dolari a costurilor cu garanţia, lansarea cu succes a zece vehicule globale cheie în următorii doi ani şi scăderea costurilor logistice şi cu materialele. De asemenea, Ford se va concentra pe avantajele vânzărilor de vehicule comerciale şi pe creşterea afacerii cu vehicule electrice", a declarat Farley.

Marţi, acţiunile Ford au înregistrat cel mai semnificativ declin din mai mult de un deceniu, deoarece extinderea epidemiei de coronavirus ameninţă vânzările auto în afara SUA.

Citește și: BREAKING - Vasile Florin Cîţu, desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Klaus Iohannis.

În China, Ford a pierdut anul trecut 771 milioane de dolari, aproximativ jumătate din nivelul din 2018, iar cota sa de piaţă s-a diminuat. Vânzările Ford în China au scăzut cu 15% în trimestrul patru din 2019 şi cu 26% pe ansamblul anului trecut.

Ford anunţa recent că se aşteaptă în acest an la câştiguri operaţionale între 0,94 şi 1,20 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii previzionau 1,26 dolari per titlu. Estimările dezamăgitoare ale Ford sunt o nouă lovitură pentru directorul general Jim Hackett, care le-a cerut investitorilor să fie răbdători în timpul procesului de restructurare.

În trimestrul patru din 2019, Ford a înregistrat pierderi nete de 1,7 miliarde de dolari, sau 0,42 dolari pe acţiune, faţă de o pierdere de 100 de milioane de dolari, sau 0,03 dolari per titlu, în urmă cu un an. Veniturile au scăzut cu 5% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 39,7 miliarde de dolari, dar s-au situat peste estimările analiştilor de pe Wall Street, care se aşteptau la 36,5 miliarde de dolari.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.