Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Romsilva rămâne sub control judiciar

craciunescu_adam

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni plângerea lui Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Șeful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Procurorii susțin că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a solicitat sprijinul lui Adam Crăciunescu, în scopul exercitării de presiuni asupra lui Viorel Gheorghe Ghelasă, directorul coordonator al DS Bacău, astfel încât reprezentanții structurii silvice județene să nu mai tergiverseze punerea în posesie a lui Paltin Gheorghe Sturdza cu terenurile vizate de către acesta din urmă.

În același dosar, sunt cercetați judecătorii Lorand Andras Ordog și Gabriel Uța, de la Tribunalul Covasna, deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, precum și senatorul PSD Ilie Sârbu.

Potrivit DNA, pe 17 aprilie 2012, la solicitarea deputatului PSD Ioan Adam, cu sprijinul lui Paltin-Gheorghe Sturdza, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna din care au făcut parte Lorand Ordog și Gabriel Uța a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafață de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza județului Bacău, în favoarea unei persoane și în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Procurorii susțin că decizia judecătorească ar fi fost pronunțată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, respectiv fără prezența vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reținută de instanțele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945.

DNA subliniază că a fost creat un prejudiciu în sarcina Romsilva de aproape 304 milioane euro, contravaloarea a 43.227 hectare teren forestier.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.