Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş, unde a fost înregistrat un focar de coronavirus, a fost demis din funcţie

Europa FM
doctor medic spital

Directorul Unităţii Medico-Sociale (UMS) din Ocna Mureş, unde a fost înregistrat un focar de coronavirus, a fost demis miercuri din funcţie, ca urmare a neregulilor constatate de inspectorii sanitari.

Convocat miercuri de primarul Silviu Vinţeler şi întrunit în şedinţă extraordinară, desfăşurată în regim la distanţă, Consiliul Local Ocna Mureş a decis demiterea directorului Maria Daciana Oprea şi numirea pe o perioadă determinată, de şase luni, în locul acesteia a lui Ciprian Viorel Orga, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă ‘Virusul Cîțu a infectat economia națională’

Propunerea de demitere a aparţinut edilului, "ca urmare a neregulilor constatate la UMS Ocna Mureş de DSP Alba în urma controlului efectuat duminică, precum şi a controalelor anterioare (2017-2018)". De asemenea, şi din raportul Comisiei de Cercetare Disciplinară întrunită marţi a rezultat "necesitatea luării măsurii de suspendare/demitere a persoanei care se face vinovată de neregulile constate de DSP Alba, în speţă directorul unităţii".

Unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, UMS Ocna Mureş a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de DSP Alba, pentru că nu a remediat unele deficienţe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiştii epidemiologi. DSP a sancţionat, totodată, cu 2.000 de lei şi directorul instituţiei, pentru că nu a respectat structura funcţională aprobată prin autorizaţia sanitară de funcţionare.

Citește și: Lovitură de teatru! Prevederile stării de alertă vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial! Amendament neconstituțional

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la UMS Ocna Mureş au fost confirmaţi în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a decedat o femeie de 63 de ani, confirmată vineri, contact cu cazuri confirmate la acest cămin.

UMS Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.