Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul unui liceu din Sfântu Gheorghe, care a șantajat alt profesor să renunțe la postul obţinut prin concurs, a fost pus sub control judiciar

Primaria Sectorului 4
scoala banci

Directorul unui liceu din municipiul Sfântu Gheorghe, care ar fi încercat, prin constrângere, să determine un cadru didactic să renunţe la postul obţinut prin concurs, în beneficiul altei persoane, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de şantaj.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunţat, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale, precum şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta.

"În data de 24.11.2021 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.I., director al unui liceu din municipiul Sfântu Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal. (...) S-a reţinut că, la data de 04.03.2020, în jurul orelor 09,00, inculpatul M.I., după ce în prealabil a solicitat ca persoana vătămată B.J.C. să se prezinte în biroul său, prin constrângere, respectiv prin folosirea funcţiei sale de director în cadrul liceului şi prin ameninţări, cu scopul de a păstra postul respectiv disponibil în vederea ocupării de către o altă persoană agreată de inculpat, a încercat să o determine pe persoana vătămată să renunţe la postul de profesor în cadrul liceului, post obţinut în mod legal prin concurs", se arată într-un comunicat al Parchetului transmis AGERPRES.

Prin ordonanţa procurorului s-a dispus punerea sub control judiciar a persoanei în cauză pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 25 noiembrie, ora 13,00, până pe data de 23 ianuarie 2022, inclusiv, inculpatului impunându-i-se să respecte mai multe obligaţii, printre care şi cea de a nu exercita activitatea de director în cadrul liceului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.