Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disciminare între studenți: Cei care au certificat verde au prioritate la cazare în cămine

studenti cazari

Studenţii vaccinaţi sau care au avut COVID-19 vor avea prioritate la cazare în căminele studenţeşti ale Universităţii ''Ştefan cel Mare'' din Suceava (USV), în semestrul al doilea, după ce Consiliul de Administraţie a adoptat o hotărâre în acest sens, a informat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei academice.

Potrivit sursei citate, hotărârea Consiliul de Administraţie al USV, adoptată marţi, prevede ca, începând cu semestrul al doilea, cazarea să se facă în funcţie de priorităţile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, informează Agerpres.

În aceste condiţii, vor avea prioritate la cazare studenţii care sunt vaccinaţi cu schemă completă de vaccinare şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi studenţii care au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

De asemenea, în Hotărâre este prevăzut ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2 să se deconteze până la data de 28 februarie 2022 (data testului), excepţie făcând testele efectuate de studenţi sau personalul USV în vederea efectuării deplasărilor sau mobilităţilor studenţeşti.

Cazarea în cămine se va face pe bază de cerere, ce va fi însoţită de documentele justificative, iar dovada vaccinării se va face cu certificatul digital european COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.