Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discovery Channel difuzează 'Săptămâna Spaţiului Cosmic', între 8 și 14 octombrie - VIDEO

discovery

Discovery Channel difuzează, între 8 şi 14 octombrie, o săptămână întreagă de documentare despre realizările extraordinare ale omenirii în descoperirea spaţiului cosmic, scrie news.ro.

"Săptămâna Spaţiului Cosmic" face parte din campania Discovery Channel "Nu înceta să fii curios", care se va desfăşura în mediul digital şi în OOH în perioada următoare. Din aceeaşi campanie va face parte şi noul sezon al emisiunii "Goana după aur", care va avea premiera în România marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00.

Printre principalele emisiuni din "Săptămână Spaţiului Cosmic" se numără: "NASA: 60 de ani de călătorii spaţiale", care prezintă dintr-o perspectivă nouă instituţia istorică datorită căreia au fost posibile cele mai curajoase proiecte ale omenirii; "NASA: Cazuri neelucidate", despre cele mai misterioase cazuri gestionate de agenţia spaţială; „Partea întunecată a Soarelui”, despre trecutul şi viitorul Soarelui, precum şi despre efectele sale asupra Pământului; şi "Secretele misiunilor spaţiale", în care eroii principali sunt astronauţi care au scăpat cu bine din situaţii-limită în timpul misiunilor.

Unul dintre cele mai anticipate documentare ale acestei săptămâni este "NASA - 60 de ani de călătorii spaţiale", în regia lui Rory Kennedy - câştigătoare a unui premiu Emmy şi nominalizată la Oscar.

Filmul va premiera în România duminică, 14 octombrie, de la ora 22.00, când fanii vor putea descoperi cele mai importante programe şi realizări ale agenţiei spaţiale americane în cei 60 de ani de activitate.

De la aselenizare (aterizarea omului pe Lună), la amartizare (aterizarea pe Marte) şi până la călătoriile spre marginea sistemului nostru solar, "NASA: 60 de ani de călătorii spaţiale" dezvăluie remarcabilele misiuni derulate de agenţie de la înfiinţarea sa şi până în prezent.

Citește și: Denis Mukwege şi Nadia Murad sunt câştigătorii premiului Nobel pentru Pace în 2018

Pe lângă acestea, documentarul Discovery Channel prezintă şi rolul vital, dar mai puţin cunoscut, pe care agenţia îl joacă în protejarea planetei noastre, prin proiectele sale de monitorizare a apelor, aerului, a formaţiunilor de gheaţă şi a nisipurilor. De la topirea calotelor de gheaţă ale Antarcticii, la albirea şi uscarea barierelor de corali, datele colectate din spaţiu de NASA sunt esenţiale pentru înţelegerea omenirii şi a unei planete frumoase, dar extrem de complicate.

Program premiere: "Secretele misiunilor spaţiale": 8 - 12 octombrie, de la ora 18.00/ 13 octombrie - ora 16.00; "NASA: Cazuri neelucidate": 8-12 octombrie, de la ora 00.00; "Curiosity: Furtuna solară": sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 00.00; "Partea întunecată a Soarelui": sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 01.00; "Tranzacţii cu obiecte din spaţiu": duminică, 14 octombrie, de ora 11.00; "NASA: 60 de ani de călătorii spaţiale": duminică, 14 octombrie, de la ora 22.00; "Curiosity: Există viaţă pe Marte?": duminică, 14 octombrie, de la ora 23.30; "Ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis": duminică, 14 octombrie, de la ora 00.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.