Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discriminarea se agravează în Spania - Piaţa imobiliară este ostilă faţă de minorităţi

crimemoldova.com
rasism

Discriminarea pe baze rasiale şi etnice s-a agravat în Spania în ultimii ani, constată un raport al ministerului pentru egalitate, preluat luni de Reuters, notează Agerpres.

S-au observat în special înrăutăţirea accesului minorităţilor la locuinţe şi intensificarea rasismului în domeniul educaţiei.

Aproape o treime din persoanele de culoare sau din alte minorităţi etnice care au răspuns pentru un sondaj au afirmat că s-au confruntat cu discriminări când căutau locuinţe, începând de la agenţiile imobiliare şi până la localnici şi proprietari; proporţia este dublă faţă de raportul anterior, din 2013.

Discriminarea în educaţie a crescut cu peste 50% în ultimii opt ani. Unul din cinci minoritari chestionaţi susţine că a fost insultat, atacat sau a fost ţinta glumelor colegilor, ori a fost exclus din jocuri şi alte activităţi.

Africanii de origine sub-sahariană şi romii - numiţi în Spania gitanos - au resimţit cel mai puternic rasismul pe baza aspectului fizic, în proporţie de 82%, respectiv 71%.

Un expert al ONU a afirmat anul trecut că în Spania comunităţile discriminate sunt afectate de rate foarte ridicate ale bolilor, de inechităţi şi de acces dificil la educaţie şi locuinţe.

A crescut considerabil şi discriminarea pe baza religiei; cei mai afectaţi de aceasta sunt nord-africanii şi indo-pakistanezii, ca urmare a intensificării islamofobiei, stigmatizării şi asimilării cu teroriştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.