Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții CRUCIALE între Macron și Trump: obiectiv major al președintelui francez

Preşedintele francez Emmanuel Macron va face apel către Donald Trump să menţină Statele Unite active în Siria pe termen lung în cadrul unei întâlniri la Casa Albă.

Citește și: Tensiuni în interiorul coaliției PSD-ALDE: oamenii lui Tăriceanu se consideră trădați de PSD/SURSE

Preşedintele francez îl va avertiza pe Trump cu privire la faptul că noi ameninţări teroriste pot apărea dacă SUA se va distanţa de Siria, acolo unde este în desfăşurare un război civil.

Casa Albă a confirmat că se va discuta despre viitorul Siriei în cadrul întâlnirii dintre cei doi lideri, unde va exista „o expunere liberă a punctelor de vedere”.

Trump a declarat luna trecută că trupele americane se vor retrage din Siria „foarte curând” pentru ca apoi să fie convins de consilieri să prelungească şederea pe termen scurt pentru a învinge ISIS. Câteva săptămâni mai târziu, preşedintele american a aprobat raiduri aeriene împotriva unor facilităţi pentru dezvoltarea de arme chimice din Siria alături de Franţa şi Marea Britanie drept răspuns la un atac chimic al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Macron ar fi fost, conform rapoartelor, cel care l-a convins pe Trump să aprobe raidurile aeriene.

Preşedintele francez a declarat că retragerea din Siria „ar lăsa uşa deschisă pentru regimul iranian” şi Assad, adăugând că „ei vor finanţa noii terorişti”.

Macron şi soţia sa Brigitte au ajuns la Washington luni pentru o vizită de trei zile iar la câteva ore de la aterizare, cei doi au vizitat Casa Albă, s-au plimbat pe străzile din capitala americană şi au mers la memorialul lui Abraham Lincoln.

Macron va susţine marţi o conferinţă de presă comună cu Trump. Cei doi vor discuta despre problemele bilaterale, securitate şi piaţa de schimb. De asemenea, preşedintele francez va susţine miercuri un discurs alături de Trump în faţa Congresului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.