Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discul Colgante, un obiect cu adevărat misterios: originea și scopul lui rămân necunoscute

gadgetreport.ro
Discul Colgante

Cunoștințele avansate de astronomie ale strămoșilor noștri, evidențiate în unele dintre cele mai vechi picturi rupestre, rămân o sursă de uimire pentru oamenii de știință moderni.

Multe civilizații antice au studiat cerul nopții și au realizat calendare solare și lunare de o acuratețe remarcabilă. Arta rupestră descoperită în întreaga Europă nu reprezintă simple reprezentări de animale sălbatice, așa cum se credea anterior. Simboluri animale reprezentau constelații de stele și erau folosite pentru a înregistra date și evenimente precum trecerile de comete.

Discul Colgante este unul dintre acele obiecte care fac parte dintr-o listă vastă de artefacte antice cărora omenirea nu le-a descoperit încă originea și scopul. Artefactul face parte din colecția Muzeului Arheologic Rafael Larco Herero din Lima, Peru.

Colgante este un disc cu un fel de „gaură neagră” în centru, iar data creației sale este estimată la cel puțin 2.000 de ani î.e.n

Se crede că discul a fost creat de către Moche, o civilizație anterioară incașilor care a condus coasta de nord a Peru între secolele I și VIII și care era cunoscută pentru deșertul său complex.

Discul Colgante, un obiect cu adevărat misterios

Arheologii au scos la iveală multe artefacte fascinante aparținând culturii Moche, dar niciunul dintre ele nu seamănă cu acest disc ciudat, ceea ce a dus la convingerea că discul, care nu a fost niciodată datat cu radiocarbon, ar putea fi mult mai vechi decât se credea.

După cum sugerează teoreticienii teoriei Astronauților Antici, Discul Colgante ar putea fi un obiect extraterestru. El este ste atât de misterios încât nici măcar astronomii nu au reușit să stabilească dacă există cu adevărat o galaxie reprezentată în obiect.

Totuși, ținând cont de faptul că există înregistrări ale unor studii avansate de astronomie în antichitate, discul ar trebui să aibă o funcție importantă pentru savanții vremii sale, scrie gadgetreport.ro.

În ciuda asemănărilor, modelul cunoscut al Căii Lactee are două brațe spiralate principale, Perseus și Scutum-Centaurus, și două brațe mai mici, Sagittarius și Orion, unde ne aflăm noi.

Un fapt interesant este acela că numărul de brațe al discului Colgante nu corespunde brațelor galaxiei noastre, ceea ce sugerează că, dacă discul antic din Peru este într-adevăr o reprezentare a unei galaxii spiralate, atunci nu este vorba de Calea Lactee. Coincidență sau nu, un mic punct evidențiat, aproape de marginea artefactului, se referă la locația sistemului nostru solar în Calea Lactee.

Unele teorii sugerează că modelul actual al galaxiei noastre ar putea fi greșit, sau cel puțin incomplet, în timp ce alte teorii sugerează că discul Colgante ar putea fi o hartă stelară reprezentând galaxia de origine a unei civilizații extraterestre care ar fi putut vizita planeta noastră cu multe milenii în urmă.

Până în prezent, originea și scopul Discului Colgante rămân necunoscute

Un lucru este sigur. Acesta nu este nici primul și nici ultimul dintre artefactele intrigante dintr-un trecut îndepărtat care evocă niveluri avansate de cunoaștere sau dispozitive de înaltă tehnologie la care civilizațiile străvechi ar fi avut acces.

Discul lui Sabu este la fel de derutant, iar toate aceste obiecte vechi nu fac decât să ne reamintească faptul că încă nu avem cunoștințe suficiente despre istoria strămoșilor noștri, spune gadgetreport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.