Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discurs furibund al lui Vladimir Putin: Modelul discriminatoriu de dezvoltare a lumii va dispărea!

Kremlin
Vladimir Putin

Rusia este dispusă pentru cea mai strânsă cooperare cu toate statele interesate de a se confrunta cu provocările comune, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, menționând că modelul discriminatoriu de dezvoltare, care a asigurat creșterea economică a unor puteri prin însușirea resurselor altor ţări, ar trebui să fie de domeniul trecutului, scrie Interfax, potrivit Rador.

„După cum vedem, situația internațională actuală se caracterizează prin creșterea instabilităţii. În diferite regiuni, iau amploare conflictele existente și apar noi focare de tensiune, se acumulează o încărcătură negativă a conflictelor, popoarele multor țări se confruntă cu consecințe dramatice ale unor lovituri de stat, organizate din exterior', a declarat Putin, într-o înregistrare video cu un mesaj adresat către participanții celei de-a 11-a reuniuni internaționale a înalților reprezentanți responsabili cu problemele de securitate.

Toate acestea, a remarcat Putin, au legătură directă cu dorința statelor și a unor organizaţii individuale de a-și păstra, de a-și menține dominația, de a-și impune regulile proprii, ignorând în totalitate suveranitatea, interesele naționale, tradițiile altor state.

„Toate acestea sunt însoțite de o creştere a potențialului militar, de amestecul neceremonios în afacerile interne ale altor țări, precum și de tentativele de a trage avantaje unilaterale din crizele energetice și cele alimentare, provocate de o serie de state occidentale', a afirmat președintele.

Alternativa rusă

El a adăugat: 'Rusia este convinsă că există o alternativă reală pentru un astfel de curs distructiv, pentru această politică a șantajului și pentru sancțiunile ilegitime. Aceasta este consolidarea stabilității în lume, construirea consecventă a unui singur sistem de securitate indivizibil, soluționarea sarcinilor de mare amploare pentru a asigura dezvoltarea economică, tehnologică și socială”.

În primul rând, a remarcat Putin, este necesară o coordonare a eforturile tuturor țărilor, o activitate minuțioasă în comun în baza principiilor de respect reciproc, parteneriat și încredere, anume, acestea sunt abordările stabilite în Conceptul actualizat al politicii externe a Rusiei.

'Am susţinut în repetate rânduri și voi sublinia din nou că țara noastră este pregătită pentru cea mai strânsă cooperare cu toate statele interesate în contracararea provocărilor comune cu care se confruntă omenirea astăzi', a spus șeful statului.

Putin a remarcat că Rusia apreciază extrem de mult faptul că țara sa are mulți aliați și parteneri în diferite regiuni și pe diferite continente, prețuiește cu sinceritate relațiile istorice durabile de prietenie, cu adevărat de încredere cu statele din Asia, Africa și America Latină. 'Și le vom consolida prin toate mijloacele posibile', a asigurat președintele.

Putin a subliniat: 'Sunt ferm convins de faptul că împreună vom realiza formarea unei lumi mai drepte, mai multipolare, iar ideologia exclusivității, precum și sistemul neo-colonial, care a făcut posibilă exploatarea resurselor întregii lumii, va deveni în inevitabil de domeniul trecutului'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.