Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden, discurs la Capitoliu împotriva antisemitismului, vizând universităţile, de Zilele Amintirii Holocaustului

Capitoliu

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat marți că amenințarea antisemitismului este în creștere, în cadrul unui discurs la Capitoliu, la un eveniment de comemorare a Holocaustului.

 

„Să nu uităm niciodată înseamnă că trebuie să continuăm să spunem povestea, trebuie să continuăm să învățăm adevărul”, a spus Biden în discursul său în cadrul unei ceremonii de comemorare care a avut loc la Capitoliu. „Adevărul este că riscăm ca oamenii să nu cunoască adevărul”, potrivit Mediafax.

Biden a vorbit la șapte luni de la ziua în care gruparea militantă palestiniană Hamas a atacat Israelul, pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane, conform bilanțului israelian, în ceea ce președintele SUA a numit cea mai mortală zi pentru evrei de la Holocaust încoace.

„Această ură continuă să se afle adânc în inimile a prea mulți oameni din lume și necesită vigilența noastră continua”, a spus Biden. El a adăugat: „Acum, iată-ne aici, nu după 75 de ani, ci după doar șapte luni și jumătate, iar oamenii uită deja ... că Hamas a dezlănțuit această teroare”, a spus el.

Biden a declarat că angajamentul său față de Israel este de fier, chiar și pe fondul dezacordurilor cu guvernul țării.

Grupurile de susținere a drepturilor omului raportează o creștere puternică a atacurilor antisemite în Statele Unite începând cu 7 octombrie, precum și a atacurilor antimusulmane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.