Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discursul cu vaccinarea care salvează vieți rămâne o poveste: Italia nu mai obligă angajații din sănătate să se vaccineze

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Italia pune capăt interdicției impuse angajaților din sănătate nevaccinați împotriva Covid. Măsura este motivată de deficitul îngrijorător de personal medical, alături de scăderea numărului de cazuri de coronavirus. Angajații din sănătate - medici și asistente - suspendați pentru că nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 vor fi în curând repuși în funcții, a declarat vineri noul ministru al sănătății, Orazio Schillaci, citat de Reuters, conform Mediafax.

Măsura este motivată de un deficit îngrijorător de personal medical, împreună cu scăderea numărului de cazuri de Covid-19. Noul guvern va anula, de asemenea, amenzile impuse tuturor persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, a adăugat el. "Este în curs de finalizare o măsură care va permite reintegrarea în serviciu a personalului sanitar care face obiectul unei proceduri de suspendare pentru nerespectarea obligativității vaccinării înainte de data de expirare a suspendării", a precizat ministerul.

Italia a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cu aproape 179.000 de decese, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății. Guvernul fostului prim-ministru Mario Draghi făcuse vaccinarea obligatorie pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății în 2021 și a extins-o la toate persoanele de peste 50 de ani în luna ianuarie a acestui an. Un refuz ducea la suspendarea de la serviciu fără plată pentru angajații din sectorul public, în timp ce cei cu vârste de peste 50 de ani riscau amenzi de 100 de euro.

În plu, Ministerul Sănătății din Italia va suspenda publicarea zilnică a cazurilor noi, a spitalizărilor și deceselor. De acum înainte, informațiile vor fi publicate săptămânal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.