Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discursul lui Bob Dylan de acceptare a Premiului Nobel pentru Literatură este disponibil în versiune tipărită

Bob Dylan

Discursul lui Bob Dylan de acceptare a Premiului Nobel pentru Literatură, decernat în 2016, este acum disponibil în versiune tipărită, potrivit editurii americane Simon & Schuster, informează miercuri DPA. Iniţial, discursul a fost păstrat sub forma unei înregistrări audio difuzată în luna iunie.

Versiunea tipărită are 32 de pagini şi cuprinde şi o ediţie limitată, de 100 de copii semnate, care se va vinde fiecare cu 2.500 de dolari, potrivit informaţiilor oferite de editor. Un exemplar nesemnat costă aproximativ 17 dolari. ''Discursul este extraordinar'', a spus Sara Danius, secretar permanent al Academiei suedeze, instituţia care decide laureatul premiului Nobel pentru Literatură.

Academia suedeză a acordat premiul lui Dylan, în octombrie 2016, pentru crearea ''unei noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane''. În discursul de mulţumire, Dylan vorbeşte despre muzica şi cărţile care l-au influenţat. ''Moby Dick'' de Herman Melville, ''Nimic nou pe frontul de vest'' de Erich Maria Remarque sau ''Odiseea'' lui Homer sunt trei dintre cărţile care au produs o impresie puternică asupra muzicianului încă de când le-a citit, ''pe vremea când era la gimnaziu'', conform Agerpres.

În luna aprilie, Dylan a acceptat medalia şi diploma Nobel în cadrul unei ceremonii private la Stockholm, unde a susţinut, în aceeaşi perioadă, şi două concerte cu casa închisă. Premiul pentru literatură este una dintre distincţiile create de industriaşul suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei. Ceremonia de decernare a premiilor Nobel are loc în mod tradiţional pe 10 decembrie, marcând data morţii industriaşului Nobel, în 1896, şi la care Dylan nu a putut participa în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.