Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discursul lui Iohannis nu a trecut neobservat la Moscova! Presa rusă relatează precizările acestuia: 'Criza din Ucraina va permite UE să scape de gazul rusesc'

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 11 martie, o întrevedere la București cu vicepreședintele american Kamala Harris. Iohannis a reiterat în discursul său de ce este important ca statele Uniunii Europene să nu mai depindă de gazul rusesc. Liderul de la Palatul Cotroceni a punctat importanța energiei regenerabile în acest context. Discursul lui Iohannis, în special cel referitor la energie, a atras atenția presei rusești, astfel că agenția TASS a titrat: „Președintele României a spus că criza din Ucraina va permite UE să scape de gazul rusesc”.

Apoi jurnaliștii ruși citează din Klaus Iohannis: „Acest lucru este posibil datorită investițiilor în surse regenerabile, în sectorul nuclear civil, diversificării surselor, importului de gaz lichefiat și întăririi legăturilor reciproce, spune Klaus Johannis.”

„Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că criza din Ucraina ar putea fi o 'oportunitate istorică' pentru țările UE de a scăpa de dependența lor de gazul rusesc", se arată în articol.

După ce au inclus declarația lui Iohannis pe această temă, cei de la TASS au mai punctat:

„Iohannis a reamintit proiectul româno-american de a include mici reactoare nucleare modulare în sistemul național al României și a spus că în timpul discuțiilor părțile „au convenit să intensifice cooperarea pe acest sit strategic”.

Pe 9 martie, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții companiei americane Last Energy, care dezvoltă soluții inovatoare pentru reactoare nucleare modulare mici, cu o capacitate instalată de 20 MWh. Potrivit informațiilor despre întâlnire de pe site-ul guvernului României, la Mioveni va fi realizat un proiect demonstrativ de către o companie americană în cooperare cu compania de stat de tehnologie nucleară”, se arată în articolul de presă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.