Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discursul lui Viktor Orban bagă coaliția în ședință: Declarația a fost jignitoare față de toată lumea

captura Facebook
Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, la Dâmbovița, că discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea. El a spus că vor fi discuții în coaliție.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, la Dâmbovița, dacă au fost cerute explicații partenerilor din coaliția de guvernare, respectiv UDMR, Marcel Ciolacu a spus că va fi o ședință în coaliție, notează Mediafax.

Ciolacu a mai spus că declarația lui Vikotr Orban nu a fost jignitoare doar pentru români și că și-ar fi dorit ca declarațiile să nu fi fost făcute în România.

„O să avem o discuție în cadrul coaliției. Declarația a fost jignitoare față de toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aș fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă și pe Himalaya, efectele sunt aceleași”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a spus că declarațiile rasiste ale lui Orban sunt „incalificabile”.

„Faptul că un stat membru UE, un lider al unui stat membru UE face anumite declarații împotriva NATO și UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declarație este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022 să faci o astfel de declarație”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o poziție oficială din partea lui Kelemen Hunor, președinte al UDMR, care a fost prezent la Băile Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban, Marcel Ciolacu a spus: „Eu mă așteptam ca domnul Kelemen Hinor să aibă o poziție dânsul, personală, imediat după o astfel de declarație”.

Discursul lui Viktor Orban a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. Atunci, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.