Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuție Putin-Erdogan în Iran - Președintele Rusiei i-a mulțumit omologului turc pentru mediere

putin erdogan

Problemele legate de exportul de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră nu au fost încă rezolvate pe deplin, dar este bine că există mișcare, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan la Teheran.

El i-a mulțumit lui Erdogan pentru eforturile sale de "mediere în asigurarea unei platforme turcești pentru negocieri pe probleme alimentare, problemele legate de exportul de cereale prin Marea Neagră".

"Cu medierea dumneavoastră, am avansat. Este adevărat, nu toate problemele au fost încă rezolvate, dar faptul că există o mișcare este deja un lucru bun", a declarat Putin, potrivit agenției ruse Interfax.

În ajunul întâlnirii lor, consilierul lui Putin, Iuri Ușakov, și-a exprimat încrederea că președinții vor discuta acest subiect la Teheran. El a precizat apoi că negocierile continuă în mod activ. El a reamintit că, la 13 iulie, reprezentanții Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU au discutat problema la Istanbul și au convenit "să pregătească un document comun care să definească cadrul juridic și procedura generală pentru exportul de cereale din porturile ucrainene". De asemenea, s-a convenit să se deschidă un centru comun de coordonare la Istanbul.

"Suntem pregătiți să continuăm să lucrăm pe această cale și această activitate va fi continuată", a declarat Ushakov.

Reprezentanții Kremlinului și ai Ministerului de Externe au precizat că armata rusă este angajată în negocieri.

La 15 iulie, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că participanții la discuțiile de la Istanbul au sprijinit, în esență, măsurile propuse de Rusia pentru exportul de produse agricole ucrainene, iar formarea documentului final va fi finalizată în curând.

Potrivit acestuia, "Rusia a propus măsuri pentru a asigura transportul produselor alimentare către statele străine, inclusiv către partenerii ruși, excluzând utilizarea acestor lanțuri logistice pentru furnizarea de arme și echipamente militare regimului de la Kiev, precum și pentru a preveni provocările".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.