Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuție telefonică între Biden și Netanyahu

axios.com
biden netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea Israelului şi şi-a "reiterat poziţia clară" în privinţa unei posibile invazii israeliene la Rafah, a anunţat Casa Albă, transmit Reuters şi AFP.

Preşedintele american a subliniat de asemenea necesitatea îmbunătăţirea livrării ajutorului pentru Gaza, în strânsă coordonare cu organizaţiile umanitare, potrivit Casei Albe, care mai notează că în cursul convorbirii au fost abordate negocierile vizând eliberarea unora dintre ostaticii deţinuţi de Hamas, în paralel cu o încetare "imediată" a focului în Gaza.

Comunicatul Casei Albe nu oferă detalii, dar Washingtonul a afirmat deja că nu susţine o operaţiune la Rafah, în sudul Gazei - care găzduieşte un vast număr de refugiaţi palestinieni din restul teritoriului - în absenţa unui plan umanitar "adecvat şi credibil" .

Cei doi lideri au discutat ultima dată pe 13 aprilie, după ce Iranul a lansat un atac cu drone şi rachete asupra Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.