Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuție telefonică între Joe Biden și noul premier japonez, Fumio Kishida: Mulțumim pentru eforturile de a face să avanseze alianţa dintre SUA şi Japonia

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a discutat telefonic luni cu noul premier japonez, Fumio Kishida, şi l-a felicitat pentru alegerea în funcţie, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, notează AFP, citat de agerpres.

Alianţa dintre Statele Unite şi Japonia "este piatra de temelie a păcii, securităţii şi prosperităţii în regiunea indo-pacifică şi în lume", au subliniat cei doi lideri în cursul convorbirii, potrivit Casei Albe.

Anterior, preşedinţia SUA publicase un comunicat în care Joe Biden spunea că "aşteaptă cu nerăbdare să lucreze îndeaproape cu premierul Kishida pentru a consolida cooperarea noastră în lunile şi anii următori".

Preşedintele SUA l-a lăudat, de asemenea, pe fostul prim-ministru Yoshihide Suga, mulţumindu-i pentru eforturile sale "de a face să avanseze alianţa dintre SUA şi Japonia".

Fumio Kishida, 64 de ani, noul lider al partidului la putere în Japonia, a fost ales luni premier de către parlament şi la scurt timp a prezentat guvernul său.

Guvernul condus de Yoshihide Suga, 72 de ani, a demisionat în bloc în cursul dimineţii. Părăsind puterea după doar un an, Suga devenise foarte nepopular pentru gestionarea criticată a crizei sanitare şi pentru menţinerea cu orice preţ a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo în această vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.