Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții cu emoții la Guvern: prețul motorinei și benzinei ar putea exploda cu adevărat/ Surse

facebook.com
pompa benzina motorina

Guvernul a adoptat măsură compesării cu 50 de bani la litrul de combustibil, dar aceasta s-ar putea dovedi o palidă consolare. În cadrul Guvernului deja se analizează date care arată că România nu a suferit încă impactul interdicțiilor petrolului rusesc, iar când acestea se vor resimți, prețul combustibilului va fi serios afectat.

Conform surselor guvernamentale, în aceste zile se fac calcule a vedea impactul și se așteaptă petrolul din Emiratele Arabe, care deja a fost negociat.

De asemenea, este problemă cu gazele din cauza restricțiilor impuse Rusiei. România își poate asigura un necesar de 85%, dar Guvernul ia în calcul să furnizeze populației neîntrerupt, însă limitările vor apărea la marii consumatori.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect sa limitam în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raționalizare pentru companii, nu pentrru casnici”, potrivit unor surse guvernamentale.

Conform surselor citate, România consumă iarna 50-55 de milioane de metri-cubi de gaze naturale, iar la o temperatură de sub -15 grade Celsius consumul zilnic este de 75 de milioane de metri cubi.

„Există memorandumul cu Azerbaidjanul. Urmează ministrul Energiei și ministrul turc al Energiei să convină asupra modalităților de tranzit prin Turcia. Tot prin Turcia putea asigura descărcarea din Emirate, funcție de ce disponibilitate au. De asemenea, din Statele Unite. Prețul va fi prețul zilei. Pentru consumatorii casnici prețul rămâne nemodificat pe OUG”, au mai precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.