Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii la Ministerul Justiţiei în privinţa calendarului de aplicare a măsurilor de reducere a asupra-aglomerării din penitenciare

just.ro
sigla ministerul justitiei

O nouă reuniune a Grupului de lucru pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot în cauza Rezmiveş şi alţii împotriva României a avut loc vineri la Ministerul Justiţiei, pentru a finaliza discuţiile privind calendarul de aplicare a măsurilor de reducere a asupra-aglomerării din penitenciare, precum şi privind condiţiile de detenţie. "Întâlnirea a avut ca scop finalizarea discuţiilor interne asupra calendarului pentru punerea în aplicare a măsurilor necesare în vederea soluţionării problemei supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, în conformitate cu dispozitivul hotărârii cauzei-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României", se arată într-un comunicat al MJ, conform Agerpres.

De asemenea, ordinea de zi a inclus şi discuţii privind pregătirea întrevederilor de la Strasbourg din cursul săptămânii următoare. "Calendarul finalizat în urma tuturor discuţiilor din plan intern şi extern, va fi supus aprobării în şedinţă de Guvern prin memorandum co-iniţiat de Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi avizat de către Ministerului Finanţelor Publice. După aprobarea Guvernului, calendarul va fi transmis Curţii Europene a Drepturilor Omului", precizează sursa citată.

Lucrările reuniunii de vineri, care s-a desfăşurat în continuarea discuţiilor din cadrul reuniunii din 8 ianuarie, au fost conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La reuniune au participat secretarul de stat în MJ Marieta Safta, agentul guvernamental pentru CEDO Catrinel Brumar, secretarul de stat în MF Daniela Pescaru, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică, directorul general al Direcţiei Naţionale de Probaţiune, Liviu Toader, directorul general adjunct în MAI Gabriel Crăciun, şeful serviciu în cadrul IGPR Claudiu Iaru, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.