Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii la nivel înalt între George Ciamba şi directorul politic din Ministerul Apărării al Marii Britanii pe tema Brexitului

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a discutat miercuri cu directorul politic din Ministerul Apărării al Marii Britanii, Nick Gurr, despre Brexit, dar şi despre subiecte aflate pe agenda de securitate comună la nivel NATO şi UE. Potrivit unui comunicat al MAE, întrevederea celor doi a avut loc cu prilejul prezenţei oficialului britanic în România, conform Agerpres.

Discuţiile au vizat, printre altele, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, amintindu-se despre contribuţia majoră pe care acest stat o are în asigurarea securităţii şi stabilităţii în spaţiul european şi euroatlantic, dar şi în afara acestuia. "Oficialul britanic a subliniat interesul autorităţilor de la Londra de continuare a unei angajări active pe această linie şi în context post-Brexit, în plan bilateral şi în cadrul NATO, dar şi prin asigurarea unui parteneriat solid cu Uniunea Europeană", se arată în comunicat.

De asemenea, cei doi au discutat despre subiecte de interes şi actualitate aflate pe agenda de securitate comună, la nivelul NATO şi al UE, aceştia exprimând interesul pentru continuarea, la acelaşi nivel ridicat, a dialogului politic şi a cooperării practice bilaterale. "Demnitarul român a exprimat apreciere pentru sprijinul manifestat de Marea Britanie în procesul de consolidare a posturii de apărare şi descurajare aliată pe flancul estic şi a evidenţiat importanţa continuării implementării depline, unitare şi coerente a măsurilor decise la Summitul de la Varşovia", se precizează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.